Over ons

Onze historie

De oorsprong van ons bedrijf, ligt in het samengaan van twee bedrijven:

DDS (1986) en Ertner Engineering (1991).

Toen

DDS, een engineeringbureau met specialisatie in (staal) constructies en gevelbouw, was gevestigd aan de Giessenweg te Rotterdam. De aanschaf van een, in die tijd, supermoderne elektrostatische plotter, zorgde ervoor dat bedrijven de weg naar DDS wisten te vinden voor diverse full colour afdrukwerkzaamheden. Zo ook Ertner Engineering. Een engineeringbureau met specialisatie in de installatietechniek. Het contact en fijne samenwerking tussen deze twee bedrijven groeide en resulteerde in 1992 in een bundeling van krachten en zo ontstond: DDS-Ertner Engineering, een engineeringbureau met kennis en ervaring in zowel constructie als installatietechniek.

 

Dit bleek een gouden zet. Niet alleen heel veel werk, maar ook veel techneuten die voor dit mooie bedrijf wilden werken. Dit leidde er al snel toe dat het pand aan de Giessenweg te klein werd en we in 1997 ons eigen, huidige pand, gebouwd hebben aan de Filosofentuin te Capelle aan den IJssel.

Nu

Medio 2017 heeft er een verschuiving plaats gevonden in het aandeelhouderschap en werken wij onder de naam ADS-Ertner B.V.

ADS-Ertner is een mix van jong en oud, beginnend en ervaren, maar met een gezamenlijke deler: hun passie voor het vak en de kennis en techniek die daarbij hoort. Oud leert jong en jong leert oud. Het uitwisselen van kennis en kunde is een basisvoorwaarde voor de groei van de afdelingen en daarmee het bedrijf. Wij investeren non-stop in opleiden en er is altijd ruimte voor stagiaires en zij-instromers. Menig collega is zo de organisatie binnen gestapt en gebleven.

Een stevige organisatie met flexibele mensen, die dagelijks aan leuke, uitdagende en mooie projecten werken.

Onze dienstverlening

Staalbouw

De afdeling staal & apparatenbouw kan terugvallen op een lange historie en de daaraan gekoppelde kennis en kunde...

Projectdetachering

Vanuit de werkzaamheden op de interne engineeringsafdelingen, kregen wij vanuit onze opdrachtgevers steeds vaker...

Installatietechniek

Op onze interne engineeringsafdeling Installatietechniek wordt dagelijks gewerkt aan alle denkbare elektro- en werktu...

Staalbouw

De afdeling staal & apparatenbouw kan terugvallen op een lange historie en de daaraan gekoppelde kennis en kunde, vertaald naar de techniek van vandaag de dag.

Het ontwerp van de architect en de berekening van de constructeur worden vertaald naar een praktisch uitvoerbare productie set, waarmee de productie en uiteindelijk de montage mee uit de voeten kan, inclusief de benodigde detailberekeningen.

Of we nu constructies moeten inmeten in het werk en later uitvoeren met praktische oplossingen in het werk of vraagstukken krijgen welke net buiten ons vakgebied vallen, zoals funderingen, beton, eindige elementen berekeningen en digitaal inscannen, wij willen graag een verlengstuk zijn van onze opdrachtgevers en deze ontzorgen. De afdeling staal & apparatenbouw kan nagenoeg elk vraagstuk in uw constructie aan.

Engineeringswerkzaamheden worden uitgevoerd met diverse tekenprogramma’s zoals; AutoCAD, Advance Steel, Tekla.

Constructie berekeningen worden uitgevoerd met: Matrix, IDEA Statica.

Geen vraag, geen constructie en geen dag is hetzelfde op de engineeringsafdeling staal & apparatenbouw bij ADS-Ertner.

Contactpersoon:

Cees den Dunnen
Hoofd Engineering                    
staalbouw@ads-ertner.nl

Contactpersoon:

Arco de Gelder
Hoofd tekenkamer
staalbouw@ads-ertner.nl     

Projectdetachering

Vanuit de werkzaamheden op de interne engineeringsafdelingen, kregen wij vanuit onze opdrachtgevers steeds vaker de vraag of het mogelijk was om iemand van ons intern, bij hen op projectbasis en op locatie te laten werken. En met het invullen van die vraag is de afdeling WOL (Werken Op Locatie) ontstaan.

Op projectmatige basis werken onze technici bij onze opdrachtgevers op locatie. Of het nu een kort of langdurig project is, flexibiliteit is voor elk bedrijf een succesfactor. De inzet van tijdelijk personeel is één van de middelen om te komen tot een effectieve bedrijfsvoering.

U beperkt risico’s door gebruik te maken van onze projectmatige inzet.

ADS-Ertner maakt voor plaatsing bij opdrachtgevers voornamelijk gebruik van eigen vaste mensen, veelal met ervaring en opgeleid binnen onze eigen engineering afdeling.

Projectdetachering

Voor elke detacheringopdracht selecteert ADS-Ertner de meest geschikte medewerker.

De meerwaarde van detachering via ADS-Ertner, is dat medewerkers en opdrachtgevers altijd kunnen terugvallen op kennis en faciliteiten binnen onze eigen engineeringsafdelingen.

Met deze rugdekking onderscheiden wij ons.

Contactpersoon:

John van Zaltbommel
projectdetachering@ads-ertner.nl

Installatietechniek

installatietechniek

Op onze interne engineeringsafdeling Installatietechniek wordt dagelijks gewerkt aan alle denkbare elektro- en werktuigbouwkundige installaties voor de utiliteitsbouw. Of de vraag nu vanuit de Installatieadviseur, de Installateur, de afdeling Service & Onderhoud of de Vastgoedeigenaar komt, ADS-Ertner kan op het vlak van engineering, E- en W berekeningen, 2D en 3D tekenwerk of zelfs tekeningenbeheer, altijd iets betekenen.

Op de interne engineeringsafdeling wordt er, zelfstandig of in teamverband, gewerkt aan meerdere vraagstukken en projecten tegelijk. Dat kan zijn vanuit een bestek, een VO, een DO, een UO, aan werktekeningen, aan revisietekeningen of aan tekeningenbeheer. Er valt altijd, ergens in de verschillende fasen binnen de installatietechniek, iets te doen.

Er wordt gewerkt met diverse tekenprogramma’s. Dat kan met AutoCAD, 2D StabiCAD, CADAC Nordined en Revit.

Geen vraag, geen installatie en geen dag is hetzelfde op de interne engineeringsafdeling Installatietechniek bij ADS-Ertner.

Contactpersoon:

Erwin van Alphen
installatietechniek@ads-ertner.nl

installatietechniek